Supa crema de sfecla rosie si cartof

de RuxyRux in Supe, 16 Mai 2013 | 6224 vizualizari

 

Ador supele crema si le prepar in diverse variante...si aceasta e una dintre preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati mari de sfecla
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov potrivit
  • 2 fire de usturoi verde numai partea alba
  • 100 gr unt
  • chimen 1/4 lingurita
  • turmeric un praf
  • smantana( pentru servit)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie si cartof:

Sfecla se da pe razatoare si ceapa de asemenea. Se freaca  legumele cu o lingurita rasa de sare si se storc putin sa iasa zeama, asftel ca le vom inabusi si nu cali..

Punem in oala untul( jumatate din cantitate 50 gr) si in el vom adauga ceapa si sfecla. Le tinem pe foc mic amestecand in jur de 3 sau 4 minute.

Adaugam si morcovul ras, si cartoful ras, mai lasam doua minute amestecand usor apoi punem apa in jur de 1 l. Lasam sa fiarba 15 minute.  Stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit. Eu am facut supa in vasul Zepter.

Luam de pe foc adaugam si restul de unt si punem totul la blender. Eu am folosit cel cu picior.

La sfarsit vom adauga turmericul si chimenul si desigur sarea dupa gust.

Daca ne place mai acrisoara, servim cu smantana.

Decoram cu patrunjel si servim cu placere...e delicioasa!

TIPS-URI

1

Daca sunteti la dieta si aveti interzis la cartofi, inlocuiti-i cu dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie si cartof" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de sfeclă roșie